11 januari 2009
17:00

Eksjö HC

Referat: Finspångs AIK - Eksjö HC

Eksjö Hockey åkte på en riktigt svidande förlust när man igår förlorade borta mot jumbon Finspångs AIK. Återigen var det andraperioden som avgjorde.

Orättvis hemmaledning
Matchen började inte med något direkt finlir utan det märktes att det var två bottenlag som gjorde upp om poängen. Eksjö var dock det hetare laget och trummade på för ett ledningsmål. Det dröjde ända in till den 18:e minuten innan första målet kom, men det var inte Eksjö som gjorde det. FAIK kontrar efter att Johan Eklund kommit fri och dragits ned, men ingen åtgärd från domaren och istället gör hemmalaget 1-0.

Total kollaps
Eksjö var inte nöjda med perioden men kände ändå att man var det bättre laget. Efter en rad utvisningar för Eksjö slår man en riktig indianare till Joakim Andersson som lägger in 2-0 från blålinjen, inte helt otagbart för Christopher Kosel i Eksjökassen. Två minuter senare går Finspång fram till 3-0 och bytet efter det gör man också 4-0 genom Kristoffer Berg. Med en minut kvar hinner man också med att sätta femman och matchen började glida Eksjö ur händerna.

Uppryckning av Eksjö
Riktig besvikelse i Eksjölägret efter en riktigt dålig period. Men det fanns ändå mycket hopp om en vändning. Det kunde dock ha börjat bättre för det tar hela 10 minuter innan Eksjö gör mål. Martin Raaby skjuter och på returen kan Anton Augustsson peta in ett reduceringsmål. Man satte riktigt tung press på FAIK som bara slog ifrån sig men det ville sig inte för EHC. Trots krafigt skottövertag med 17-4 i perioden satte Pontus Ericsson spiken i kistan i och med sitt 6-1 mål med sju minuter kvar.

Summering
Detta var nog en utav de mest smärtsamma förluster detta laget någonsin har träffat på. Att förlora mot jumbon Finspång med 6-1 känns sådär när de flesta såg vilket som var det bästa laget på banan. Första perioden är nästintill okej, andra totalt värdelös men i tredje rycker man upp sig mycket bra och försöker vända på matchen. Det ville sig dock inte men det är rustat för revansch när FAIK kommer på besök till Storegårdshallen i säsongens sista match den 22:a februari. Men som sagt, vet inte om det finns någon värre förlust för detta lag än den som inträffade igår. Finns bara ett plus under matchen och det går till backen Olle Fransson som gör en mycket bra match med fysiskt och enkelt spel.

Finspångs AIK - Eksjö HC 6 - 1 (1-0, 4-0, 1-1)